Kabelky, do kterých se všechno vejde

Čím blíže jsme k září a návratu do školních lavic, práce či do přednáškových sálů, tím více je třeba myslet i na praktickou stránku věci. Mnohé z nás dobré vědí, že není nad kabelku, která je účelná, stylová, dostatečně velká a zároveň přehledná. A pokud ještě nemáte jasno, jakou byste chtěli nosit na rameni, poradíme vám, jak si vybrat tu svou.

Velká kabelka = dobrá kabelka?
Ne vždy. Trend maxi tašek nás přesvědčil, že sice dokážou pojmout neuvěřitelné množství našich potřebností (nebo nepotřebností), ale stejně tak se v nich ztrácí přehled. Obvyklé jedna všitá přihrádka na mobil a klíče rozhodně nedopomůže k přehlednosti a pořádku. Pokud tedy hledáte dostatečně prostornou tašku, ve které se snadno udrží pořádek, měla byste sledovat typy s organizéry a přihrádkami. Samozřejmostí by mělo být i speciální poutko na klíče, abyste se k nim snadno dostala. Dobrou službu vám udělá i zrcátko, to ale nebývá vždy součástí kabelky.

Jak se udržuje?
Ke kabelkám se během dne nejednou zachováme macešsky, bez ohledu na značku. Ukládáme je na zem, těžké věšíme na opěrky židlí, otíráme o výtah a podobně. Dříve či později tedy zjistíme, že stav kabelky se výrazně změnil, a nikoli k lepšímu. Pokud to tak nemíníte nechat a máte ráda nejen pořádek uvnitř, ale také z vnější strany, dobře si před koupí prostudujte informace o čištění. Některé můžete prát i v pračce, jiné vyžadují výhradně chemické čištění, kůže zase uvítá šetrné čištění měkkým hadříkem a speciálním přípravkem na kůži. Čím jednodušší údržba, tím více plusů kabelka má .

Na stylu záleží
Pokud si vybíráte kabelku do práce či školy, vsaďte spíše na neutrální barvy a klasiku. Extravagance je skvělá na volný čas a na večer, ale možná k ní šéf nemá zrovna kladný vztah a navíc se těžko kombinuje s běžným denním outfitem. Černá bude tento podzim opět hrát prim, takže jistě neuděláte krok vedle pokud se spolehnete při výběru kabelky na ni, klasická středně hnědá, šedá, tmavě modrá se také dobře kombinují. Na oživení se hodí červená, bordó, fialová, tmavě zelená.

Efektně vypadají lesklé materiály, imitace krokodýlí kůže, nebo semiš v kombinaci s kovem. Pokud se vám kabelka omrzí, ale nerady byste ji odložila, vždy ji můžete osvěžit přívěsky na kabelky, šátkem či korálky - v bižuterii najdete bohatý výběr a mnohé z ozdůbek si snadno vyrobíte sama.