Kabelka se musí hodit k vaší postavě

Kabelka, stejně jako ostatní doplňky by měla být vhodně sladěna. Avšak na rozdíl od šperků, bižuterie, nebo dalších doplňků na ni máme početnější nároky, vždyť nás nejen zdobí, ale má i praktickou funkci. Její výběr je proto náročnější. Kdo si ale zvolí správně, může ze své kabelky dlouhodobě profitovat.

Náš vzhled jako celek dotváří i kabelka. Na to by žena při výběru oblečení a doplňků nikdy neměla zapomínat. Je jedno, jestli je kabelka sladěná s ostatním oblečením, nebo tvoří kontrastní prvek. Důležité je, aby nenarušila váš styl a nekazila celkový dojem. A především, aby vám nekazila postavu!

Jakou máte postavu?
Při výběru kabelky byste se měly řídit typem své postavy. Vysoké a štíhlé ženy by si měly vybírat kabelky oblejších tvarů, které nádherně dotvoří jejich vzezření. Naopak nižší a mírně kulatější dámy, by měly sáhnout po kabelkách podélných tvarů z jemných materiálů.

Zatímco tvar kabelky by měl být opakem vaší postavy, její velikost by se měla řídit vašimi proporcemi. Zamyslete se také, jak budete kabelku nosit. Pokud má krátká držadla a vy ji budete nosit zavěšenou přímo pod paží, nesmí vás opticky rozšiřovat. Naopak velká taška s dlouhými držadly, která vám bude v ruce viset až po zem také není ideálním řešením.

Zvažte to
I když je velmi těžké odolat kabelkám nejnovějších trendů, vždycky si dobře promyslete, zda se hodí na vaše potřeby. Protože pokud vás má provázet více sezónami, je vhodnější, abyste vsadily více na praktickou klasiku, než na módní trend jedné sezóny. Spolu s kabelkou je dobré si pořídit i ladící boty, nebo tričko ve stejném stylu nebo odstínu. Protože ani ta nejkrásnější kabelka světa si u vás nenajde uplatnění, pokud ji nebudete moci sladit se svým šatníkem.