Kabelky a tašky ...

... dotvářejí celkový módní vzhled, jsou nedílnou součástí každé ženy a dnes i muže.
Nové trendy uspokojí skutečně všechny, protože nejnovější kolekce nabízejí minimalistické i výstřední modely. Právě extravagance je zárukou autentičnosti, která je docílena kombinací různých materiálů a dekorativních prvků. V oblibě se kombinují usně s lehkým šifonem, pevná plátna s jemným batistem, a texasovina je upravena batikovanou technikou nebo vypráním ve vzhledu destroyed.

V barvách se důraz klade hlavně na zemité tóny a odstíny olivové. Avšak neutrální tóny pískové a šedé jsou zárukou nadčasovosti. Současně se použijí barevné kontrasty, hlavně na sportovních vacích a batozích. Malé kabelky s kovovými řetězy jsou v romantickém stylu v pastelových barvách.

Velikosti XS až XXL, výstižně charakterizují velikosti dámských kabelek a tašek. Opět se vracejí do módy malé kabelky s pevným uchem, dřevěnou rukojetí, kabelky z proutí v podpaží a miniaturní kabelky dekorované klipsem. Nezřídka bývají poseté nýty, cvoky a ozdobené mašlemi.

Středně velké kabelky jsou v klasickém a v redukovaném stylu a použije se zde minimalismus. Kožené povrchy hrají metalickou úpravou a jsou, ne jednou v kontrastu s matem. Kabelky pod rameno jsou geometrických tvarů, nebo jako pevné kazety.
Stále jsou aktuální vzory ze zvířecí říše. V oblibě jsou potisky zebry či kočkovitých šelem a vyhledávané vzory reptílií se prezentují v abstraktním provedení.
Velké kabelky a tašky se vyznačují multifunkčností, atraktivní jsou modely s množstvím zipů, různých tvarů. Dekorují je střapce a pletení po celé délce nebo jen na části.

V pánských taškách dominují rustikální designy s techno prvky. Návrat slaví oblíbené ledvinky z konce 80. let a tzv.. "žebradla" - tašky na rameno. Velmi aktuální jsou batohy v různých velikostech v retroturistickém vzhledu a ve výrazném barevném provedení s divokými náměty grafitů.