Kabelka - Neodmyslitelná součást ženské garderóby

Společenská událost je kromě zábavy prostorem pro vyjádření a hlavně reprezentaci naší osobnosti. Reprezentujeme sebe i svého partnera. Přejeme si, aby všechno bylo dokonalé. Důležité je sladit sebe i svou polovičku. Nejvíce času zabere výběr dámské garderóby. Při jejím výběru se trošku pozapomíná na její důležitou součást, kterou je společenská kabelka. A kvůli detailu, kterým je kabelka, dochází k narušení celého vzezření. Proto výběr kabelky nepodceňujte, Tento skvost ve vašich rukou dokáže zázraky. Skvělým a originálním způsobem doladí celkový outfit.

Společenská kabelka by měla podléhat více kritériím. Musí být v dokonalé harmonii s ostatními prvky garderoby a samozřejmě se do ní musí vměstnat to nejpodstatnější. Nesmíme zapomenout na eleganci, která je základním znakem společenských kabelek. Zároveň, kombinování není potřeba přehánět. Vyhněte se "mixování" různých typů a stylů garderóby. Ani přehnaná barevnost není namístě. Vyhněte se přehnaným barevným variacím. Pokud máte šaty ve stříbrném motivu, je nevkusné doplňovat jej například zlatými, bronzovými nebo měděnými prvky. Šaty a zbytek garderóby musí působit maximálně harmonicky. Pokud si neumíte poradit sama, zeptejte se odborníka. Avšak většinou se ženy vyznačují dostatečným estetickým cítěním a dokáží jednotlivé prvky skvěle sladit. Nebojte se proto spolehnout sama na sebe. Pokud byste měli přece jen pochybnosti, výsledný outfit dejte schválit člověku, jehož vkus je vám blízký a vyzná se v aktuálních módních trendech.

Jak vybrat správnou kabelku?
Dilema, kterou je účel využití, řešit netřeba, protože chceme společenskou kabelku. Společenské kabelky jsou vyráběny v malých provedeních, aby byly praktické. Zato si však můžete vybrat z různých materiálů, barev a tvarů.

Výběr barvy, tvaru a propracovanosti kabelky závisí na společenských šatech. U jednoduchých střihů šatů je dobré sáhnout po zdobenějších modelech společenských kabelek. Upřednostněte extravagantní tvary, nápadité linie a bohaté zdobení ve formě flitrů, kamínků, řasení a volánků. Stále v módě jsou krajkové materiály. Naopak, při nápadných šatech s výraznými doplňky volte jednoduché linie společenských kabelek. Doporučuje se sáhnout po neutrálních barvách. Ideální je sáhnout po klasické černé. Nic nezkazíte ani stříbrnou či zlatou.

Oblíbeným materiálem je satén. Elegantně se bude ve vašich rukou vyjímat společenská kabelka ve tvaru květu připomínajícího růži. Řasení je hitem sezóny. Kromě bezchybného vzhledu, který vám kabelka dotvoří, budete "in" i co se týče aktuálních módních trendů. Pokud si můžete dovolit více zdobení, vyberte si kabelku se štrasovými kamínky a zapínáním na kovovou sponku. Klasickým tvarem pro společenské kabelky je obdélník. Pokud sháníte nenápadnou kabelku, sáhněte po černé barvě a obdélníkovém tvaru společenské kabelky. U obdélníku ještě chvíli zůstaneme. Obdélníkové kabelky se dají dostat v různých provedeních. Zdobení květy, třpytkami, kamínky, řetízky a flitry je stále velmi trendové. Pokud patříte k extravagantním typům můžete to vyjádřit prostřednictvím kabelky vhodné na společenskou událost. Sáhněte po stahovací kabelce na šňůrku s pevným dnem nebo kabelce s výrazným kovovým odleskem, sponou a všudypřítomnými kamínky. Co se týče materiálů, satén není jediným vhodným kandidátem na zhotovení kabelky. Využívá se kůže, eko-kůže, ale i plasty. Uzdu fantazii můžete popustit při výběru kabelky ke koktejlovým šatům. Kabelka ke "koktejlkám" se může vyznačovat různými vzory a barvami. S klidem si vyberte extravagantní model ve zvířecích motivech či odvážných barevných variacích.