Do jakých kabelek se vyplatí investovat?

Znáte to - chystáte se koupit praktickou kabelku a nakonec po hodinách hledání odcházíte domů s fantastickým originálním kouskem, který si však nikdy nikam nevezmete, protože nejste takový excentrik. Nebo se vydáte pro malou večerní kabelku a místo ní podlehnete značkové sportovnější tašce. Víte, do kterých kabelek se opravdu vyplatí investovat?

Mnohé výzkumy potvrzují, že ze všech typů oblečení a módních doplňků dospělé ženy nejčastěji investují do bot a kabelek. Sedí to i na vás? Pokud patříte k té skupině dam, které si ladí outfit podle toho, jakou kabelku si v daný den zvolí, určitě s tímto tvrzením budete souhlasit. Jenže ne všechny taštičky, které si do svých soukromých sbírek doplníme, ve skutečnosti i nosíme. Přesto vám poradíme malý základ, který by ve vašem šatníku neměl chybět.

Elegantní praktická kabelka
Bude se vám hodit i v případě, že můžete do práce volit i oblečení nepodléhající firemnímu "dress codu". Do tohoto typu kabelek se investovat opravdu vyplatí. Klasika od značek Chanel, Hermes, Prada a Lous Vuitton vám bude sloužit celý život, a přestože jejich cena většinou dělá uvedené kabelky pro běžné smrtelníky nedostupné, můžete se jimi inspirovat a při koupi si vybrat podobné typy od finančně dostupnějších značek.

Ačkoliv je výhodné mít univerzální černou kabelku, která se hodí téměř ke všemu, i ostatní, méně zavazující barvy, jako například hnědá, šedá, antracitová, červená,
tmavě modrá, smetanová, láhvově zelená nebo jemný nenápadný vzor vám udělají stejnou službu. Základem je však kvalitní kůže, pevná podšívka a nadčasové provedení. Super trendy kabelky jsou fajn na oživení sezóny, jejich nositelnost však může raz-dva skončit.

Víkendová cestovní kabelka
V zahraničí známá jako tzv.. "Weekender" je mimořádně praktický kousek, který oceníte při služebních cestách, krátkých dovolených a víkendových pobytech. Místo sportovní kabelky s dlouhým popruhem raději investujte do elegantní kabelky, se kterou
bude cestování opravdu stylové. Do kabelky se vejde přibližně stejné množství oblečení a doplňků jako do běžného malého kufříku, je však pohodlnější na nošení a díky jejím obvyklým rozměrům si ji můžete vzít do letadla i jako příruční zavazadlo.

Malá večerní kabelka
Přestože do divadla nechodíte pravidelně, malá večerní kabelka se vám bude vždy hodit. Využijete ji totiž nejen při vrcholných společenských akcích, ale i při těch běžnějších (večeře, párty, návštěva klubu a coctail baru). V současnosti jsou trendem psaníčka, pouzdrové bez oušek, ale také večerní s dlouhými řemínky. Kromě extra lesku letí imitace krokodýlí a hadí kůže, kovové provedení, obložení kamínky a pod.

Pořádná módní "vychytávka"
Možná investice není to pravé slovo, ale nákup ultramoderní tašky většinu z nás během sezony neobejde. Rozum sice říká STOP, srdce však při pohledu na ni protestuje. Bohužel, mnoho tašek je důkazem toho, že móda se mění příliš rychle, a tak nejednou po třech měsících nošení musíte kabelku odložit do nejsvrchnější police šatníku, jestliže chcete zůstat trendy. Raději si však vyberte vždy jednu-dvě kvalitní za sezónu než pět levnějších, jejichž životnost nepřesáhne více než dva měsíce.