Kabelka naše každodenní

Kabelky jsou součástí tajemného světa, který patří výhradně ženám. Je to místo, kam mají muži "vstup zakázán".

Kabelka patří mezi ty módní doplňky, které dokáží nejen oživit vzhled její nositelky, dodat jí pocit dokonalosti či originality, ale zároveň je to i praktická součást každodenního života žen, kam si může každá z nás ukrýt svůj malý potřebný svět a mít ho vždy po ruce.
Bez kabelek bychom se snad už ani neobešly. Kabelka představuje nedílnou součást šatníku každé ženy. Není se čemu divit, vždyť v sobě nosí schopnost dodat šmrnc dokonalosti i tomu nejfádnějšímu "outfitu". Právě kabelky jsou skutečnou ozdobou celého vzhledu a často dokáží o jejich majitelce hodně prozradit. Taková drobnost a kolik dokáže vypovědět o své nositelce: kabelka je osobní značkou své majitelky a dává také jasný signál o jejím vkusu a naturelu.

Máme štěstí, že dnes již v obchodech dostaneme všechny možné kabelky. Velké, malé, kožené, látkové, černé, bílé, barevné, vyšívané, lněné. Kvalitní či méně kvalitní, cenově přístupné nebo nekřesťansky drahé. Stačí si jen vybrat. A určitě to všechny dobře znáte, že právě to je někdy ten největší problém. Je jich tolik, že bychom si nejraději současně koupili i tři - čtyři, pokud ne zrovna všechny, které jsou nám k dispozici. Měli bychom však mít určitou představu o tom, jaké oblečení a doplňky se k nám hodí a vyhovují nám, a pak si zajistit celou škálu v podobném duchu, abychom mohli každý den vypadat jinak a nestálo nás to současně velkou námahu, spoustu času a peněz.
Abychom vybrali dobře, měli bychom se v široké nabídce různých příručních kabelek a tašek řídit několika základními kritérii: kabelka musí být zhotovena z kvalitního materiálu, musí mít pěkný design, měla by být praktická a v každém případě by měla ladit s naším stylem.

Pokud se rozhodneme pro koupi nové kabelky, můžeme si vybrat typ podle poslední módy, ale v tom případě musíme počítat s tím, že taková taška bude po roce pravděpodobně "out". Druhou, dá se říci pohodlnější variantou, je výběr kabelky klasického střihu, méně okázalého, ale se zajímavým provedením, která je obvykle nadčasovou investicí.
Dalším důležitým krokem při nakupování, a to neplatí jen o kabelkách, je důraz na kvalitní zpracování a materiál, které také dávají záruku dlouhověkosti výrobku, který vám vydrží víc než jen jednu sezónu. Jaký typ si tedy vybrat?

Jen tak do ruky
Kabelky, které nenosíme přes rameno, ale pouze je držíme v ruce. Zkuste se porozhlédnout po něčem nápaditějším a zapomeňte na černou barvu. Ale pokud chcete být trendy, alespoň s nějakým doplňkem by ladit mohla - například s šátkem, peněženkou, či diářem.

Přes rameno
Vejde se sem vše, co potřebujete mít stále po ruce. Kosmetika, mobilní telefon, diář, osobní doklady, peněženka, kartáč na vlasy. A barvu si vyberte podle své nálady. Čím netradičnější, tím lépe. Extravagance je teď in! I když černou klasikou určitě nic nezkazíte.

A ještě něco přes ramínko
Starý dobrý a vždy "in" styl. Ať už tvarem nebo barvami. Černá, červená, bílá či béžová barva, mírně protáhlý tvar a ne příliš dlouhé "ucho". Tento styl není nudný a nikdy se neokouká. Hodí se téměř v každé době a i po letech oceníte, že nějaký takový exemplář vlastníte.

Zkuste právě teď trochu vybočit z nudného stereotypu a nechte vyniknout všechny veselé kreace. Kabelky se nosí v pestrém provedení materiálů, tvarů, barev i stylů. Od těch, které připomínají módu našich prababiček z konce 30. let, přes různé kufříky, batůžek a stále velmi moderní sportovní kabelky až k vysloveně kvalitním kouskům od těch nejznámějších módních tvůrců.